Nuttige overwinning HHC

HARDENBERG – De eerste twee minuten en de laatste twee van de wedstrijd HHC-De Dijk waren zaterdagmiddag op sportpark De Boshoek nogal wonderbaarlijk.

HHC kreeg bijna vanaf de aftrap een levensgrote kans op 1-0 maar vergat te scoren, waarna de Noord-Amsterdammers vrijwel in de direct daaropvolgende tegenstoot uit een hoekschop wél scoorden. Net als verleden week tegen Excelsior Maassluis hingen de Hardenbergers al in de touwen voordat de strijd was begonnen, maar waren ze zeker nog niet uitgeteld.

Ook de laatste twee minuten waren curieus, omdat maar liefst twee spelers van HHC naar de kant werden gehaald voor vervangers. Dat zie je wel bij Champions League wedstrijden, als het aanvalsritme van de tegenstander gebroken moet worden, maar De Dijk zat al enige tijd niet meer in zo’n ritme. Na de 1-0 en de gelijkmaker door Rob van der Leij zo’n 10 minuten later golfde het spel op en neer wat kansen betreft. Pas toen Shkodran Metaj een kwartier voor tijd een daverende kanonskogel afvuurde werd duidelijk dat de 3-1 dichterbij was dan de 2-2. Die 3-1 kwam er ook door Rick Hemmink, een minuut nadat de Hardenbergers op voorsprong waren gekomen.

De overwinning van HHC was niet alleen verdiend, maar ook erg nuttig, want doordat de ploegen weinig voor elkaar onderdoen (koploper Katwijk verloor bijvoorbeeld van rode lantaarndrager Jong Sparta) kan een verliespartij meteen een paar plaatsen kosten.

Dinsdag 28 november speelt HHC op sportpark De Boshoek een oefenwedstrijd tegen Jong FC Groningen. De competitie wordt zaterdag 2 december vervolgd met een uitwedstrijd tegen VVSB in Noordwijkerhout.

(foto Rick Meinen)