Toevallige winst HHC

HARDENBERG – Saai. Een ander woord hadden de toeschouwers niet voor het spel dat gastheer HHC en gast AFC uit Amsterdam zaterdagmiddag in de eerste helft op de mat legden.

De Hardenbergers gingen bijna zoals elke thuiswedstrijd fel uit de startblokken, creëerden enkele kansjes zodat het leek alsof een doelpunt in de lucht hing, maar na een kwartiertje had AFC het spelletje door en kabbelde de wedstrijd voort tot de rust. HHC probeerde vanuit de verdediging te counteren, maar had geen bruikbare buitenspelers om het de gasten moeilijk te maken, terwijl AFC rustig opbouwend het HHC-doel trachtte te bereiken. Door slordige eindpasses werden de Amsterdammers echter niet echt gevaarlijk en ook HHC wist maar mondjesmaat de overkant te bereiken.

De tweede helft was ook niet van een bijzondere schoonheid, maar er waren wél twee doelpunten te bewonderen, hoewel dat woord wat overdreven is bij nummer 1. Rens van Benthem kreeg de bal per toeval, had aanvankelijk wat moeite om de bal te controleren maar wist hem wel op knappe wijze in het doel te krijgen.

Daarna kwam druk van AFC en kreeg HHC de ruimte om de score uit te bouwen. Maar omdat de Amsterdammers bleven volharden in slechte passes en de Hardenbergers geen raad wisten met enkele levensgrote kansen bleef het tot na de 90e minuut 1-0. Uiteindelijk wist invaller Matthieu van den Assem in blessuretijd de zege van HHC nog wat glans te geven, door voor de eindstand van 2-0 te zorgen.