RTV Oost ‘kaapt’ nieuwjaarsduik Grunte

HARDENBERG – Zwemvereniging De Grunte uit Hardenberg is onaangenaam getroffen door het bericht van RTV Oost dat deze omroep de nieuwjaarsduik gaat organiseren in De Oldemeijer. Deze recreatieplas van Staatsbosbeheer in Rheeze is al jaren het domein voor de nieuwjaarsduik van de zwemclub, die jaarlijks veel werk steekt in het evenement op 1 januari. Doordat de deelnemers een klein bedrag aan inleggeld moeten betalen kan ook elk jaar een gift worden geschonken aan een goed doel. Dat lijkt nu ook van de baan.

RTV Oost heeft donderdag naar buiten gebracht dat de regionale omroep de nieuwjaarsduik die zij de afgelopen 5 jaar heeft gehouden in Het Lageveld in Wierden gaat verhuizen naar De Oldemeijer. Hierbij wordt samen opgetrokken met Staatsbosbeheer, Total Outdoor en Stad Hardenberg Promotie. Maar op die plek houdt De Grunte al tien jaar haar nieuwjaarsduik.

Grunte-voorzitter Martijn Breukelman reageert dan ook teleurgesteld: “Als bestuur werden we een beetje overvallen door dit nieuwsbericht. Hoewel relatief klein van opzet zijn vrijwilligers van De Grunte jarenlang actief geweest tijdens dit evenement. In 2018 vieren wij ons 50-jarig bestaan en om die reden hadden wij ook graag weer de nieuwjaarsduik georganiseerd, om het jubileumjaar in te luiden. Nu gebleken is dat anderen hierin een rol gaan spelen, willen we als Grunte graag met deze partijen in gesprek om te kijken of we tot een vorm van samenwerking kunnen komen.”

Ondanks herhaalde pogingen om antwoord te krijgen op de vraag waarom De Grunte is gepasseerd, hebben zowel Staatsbosbeheer als Stad Hardenberg niet gereageerd.
RTV Oost heeft bij monde van projectcoördinator Roel Zweers gezegd dat het mogelijk is dat de twee partijen elkaar alsnog zullen vinden.