Genoeg zorgvacatures in Hardenberg

HARDENBERG – De directie van het Röpcke-Zweersziekenhuis in Hardenberg is niet blij te zijn met de actie van het UWV, om werkzoekenden in de regio met een bus naar het verpleegtehuis in Emlichheim te brengen, teneinde ze te interesseren voor een baan op de Duitse arbeidsmarkt. Hardenberg heeft zelf vacatures genoeg, zegt directievoorzitter Henri Janssen.

In het regionale dagblad stond dat volgens het UWV weinig vacatures in de zorg zijn. Ondertussen is in grensgemeente Emlichheim vraag naar Nederlanders om het arbeiderstekort op te lossen. Dat verhaal ging een eigen leven leiden, want de zorgsite Skipr maakte ervan dat Hardenbergse zorgverleners een baan in Duitsland zoeken.

Ten onrechte, want het merendeel van de werkzoekenden had nog nooit in de zorg gewerkt.
Het waren 40-plussers die in Nederland niet aan de bak kwamen, ook niet in aanmerking kwamen voor een opleiding of steeds genoegen moesten nemen met tijdelijke contracten.
In Duitsland kunnen ze als oudere wél een opleiding volgen, kunnen ze zonder ervaring of diploma wél in de zorg terecht komen en ligt er een vaste baan in het verschiet.

De Saxenburgh Groep, waaronder het ziekenhuis valt, is niet blij met de actie van het UWV en de gemeente, omdat ze net als andere zorgorganisaties diverse vacatures heeft die steeds moeilijker vervuld kunnen worden. Janssen vindt het dan ook zuur om te lezen dat mensen uit deze regio naar het buitenland worden gedirigeerd, terwijl zij werk genoeg hebben. Hij heeft medisch specialisten nodig, verpleegkundigen en verzorgenden. De Saxenburgh Groep gaat zelfs zo ver dat ze niet alleen belangstellenden voor een vacature ‘in de watten leggen’ maar ook op zoek gaan naar een baan voor een eventuele partner.

“Wij bieden iedereen volop kansen, van jonge schoolverlaters tot oudere herintreders, samen met alle betrokken partijen,” aldus Janssen. “Zelf hebben we al zo’n 80 verzorgenden laten scholen bij het Alfa-college.”
Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis bestond die groep van 80 voor een deel uit 50-plussers, maar dat waren herintreders, mensen die eerder in de zorg hadden gewerkt.
Of er ook te praten valt over 45-jarige kantoorbedienden?
“Wij staan in principe open voor iedereen, maar wij kunnen uiteraard geen concrete toezeggingen doen. Mensen die gemotiveerd zijn om te werken in de zorg kunnen altijd contact met ons zoeken. Graag zelfs.”

Zie ook: Duitsland wil Nederlandse zorgverleners