Alleen burgemeester blijft over

HARDENBERG – Van wethouder Jannes Janssen (CU) was al bekend dat hij in 2018 uit de politiek stapt, van wethouder Douwe Prinsse (CDA) is het nog niet officieel bekend alleen verwacht iedereen dat hij komend jaar ook iets anders gaat doen, maar van de derde wethouder René de Vent (PvdA) had niemand gedacht dat hij zijn vertrek zou aankondigen. Dat is vandaag wel gebeurd.

René de Vent heeft het bestuur en de fractie van de PvdA Hardenberg laten weten dat hij na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 niet meer beschikbaar is voor een politieke functie. De Vent gaat zich na zijn tweede termijn als wethouder oriënteren op een nieuwe uitdaging. Hij wil zijn kennis en ervaring de komende jaren inzetten in een nieuwe functie, die wel weer maatschappelijk gericht moet zijn.
 
De Vent (1961) was van 2006 tot 2010 lid van de gemeenteraad en werkt sinds 2010 als wethouder namens de PvdA. Hij was onder meer verantwoordelijk voor werk en inkomen, armoede-aanpak, mantelzorg, welzijnsbeleid, milieu, energie, duurzaamheid en cultuur.