Vecht wordt weer langer

Met ingang van donderdag 7 september wordt een nieuwe vaarweg op de Vecht opengesteld voor de scheepvaart. De nieuwe Vechtmeander is dan aangesloten op de Vecht bij de grens met Duitsland. Daardoor verandert de hoofdloop van de Vecht. De nieuwe route wordt met borden aangegeven.

De scheepvaart is beperkt tot 0,50 m diepgang en er mag gemotoriseerd worden gevaren tot de Duitse grens. In Duitsland is gemotoriseerde vaart verboden (de Vechtzompen hebben ontheffing). In verband met de werkzaamheden, moet de scheepvaart wel rekening houden met bouwmaterieel op de kant en af en toe een ponton.

Over de grens met Duitsland bij het Laar is een dijk verlegd. Hierdoor is er meer ruimte voor de Vecht. In het vergrote winterbed is de nieuwe meander aangelegd. Daarnaast is er ruimte voor de ontwikkeling van een ooibos.